97
Ez isteni!
4
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
16
Mi történik a testben a Covid után?
1
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
16
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
43
38
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
12
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
97
Ez most akkor a Covid volt?
26
Megvan még, mit mondtunk?
2
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
49
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
15
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
84
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
51
Kiadós leves után ebéd is lehet
32
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
18
61
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
13
Meg kell kóstolni!
28
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
29
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
48
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak. Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
A testalkattípusokat bemutató sorozat utolsó része a fordított háromszög, vagy eper alkat jellegzetességeit mutatja be. A nők kb. 8 %-a sorolható ebbe a típusba, viszonylag ritka ez a forma. Ma azokat a ruhákat keressük, amik ennek az alkattípusnak a legelőnyösebbek. Alapvetően két altípusa van, a vállban szélesebb atléta típus illetve a mellben erősebb galamb típus. Mindkettőre ugyanazok […]
Spanyolország 17 autonóm közösségre oszlik – mint például Andalúzia, Katalónia, Galícia, Baszkföld vagy Valencia – és e régióknak más-más a földrajzi és éghajlati adottságuk, gasztronómiájuk is eltér, tehát ugyanúgy nem beszélhetünk egységes spanyol konyháról, mint ahogy olaszról sem. Valencia például a rizs földje, ahonnan a paella, ez a számtalan verzióban készíthető rizses egytálétel származik; Galíciában […]
A vadmacska és a varjú az erdőben élt. Bár természetük különböző, magányosságukban jó barátok lettek. Egyszer, amikor egy hatalmas fa árnyékában ültek, szörnyű rémületükre egy tigris közeledett feléjük. A varjú azonnal felreppent a fára. A vadmacska azonban, mintha megbénult volna. Ülve maradt; csak rimánkodni tudott a varjúnak: – Kedves barátom! Mos bizonyítsd be barátságodat! Eszelj […]
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a […]
Hogy mi is pontosan a béles, sosem volt előttem tiszta. Mivel általában a rétessel együtt szokták emlegetni, azt hittem, valami olyasmi: feltekert, töltött tészta. Most, hogy alaposabban utánajártam, kiderült, hogy simán csak töltött tészta – két tésztaréteg között a töltelék, és még a tészta sem konkrét: lehet kelt is, vagy leveles, omlós… Én eddig ezt […]
Ha már csokimousse van benne, rossz nem lehet. De a málnás réteggel együtt egészen kiváló ez a torta, amelynek a díszítésén még dolgozom; kicsit olyan lett ez az összegöngyölt csokiforgács, mint valami űrhajó leváló darabja, de az én sütijeimet nem is a művészi kivitelezésért szeretik. Azt garantálom, hogy az íze hibátlan. Hozzávalók az alaphoz: […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
A szép zöld gyep sokunk vágya. Az ápolt fű a látványon, a szép környezeten túl olyan mikroklimát biztosít, ahol jól érezzük magunkat. Összegyűjtöttem, hogy kerülhetjük el a kertfüvesítés legfőbb hibáit, hogy minden évszakban zöldellő és szívet-lelket melengető gyepünk legyen. A kertfüvesítés bármennyire egyszerűnek tűnik is, áldozatokkal jár. Megfelelő eszközök, minőségi alapanyagok, rendszeres öntözés és […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!